Change to template blogskin

Author : Nur Aisyah Time : 2:53 am Comments : 1 ✿ Labels :


Assalamualaikum >.<
     Hari nie , Isyah nak wat tuto and this is my first tuto . tak tau kenapa tetiba tergedik plak nak buat tuto .
okey , tuto nie da biasa ada  and maybe da ramai tau, but, Isyah nak bagi tau bagi yang tak tau lagi >.<
okey , sorry , terpanjang plak bebelnya .



               

  1. Sign in blog . Pergi dashboard and template . scroll ke bawah sampai jumpa Revert to classic templates macam yang isyah kotakkan kat gambar atas tu , and klik .



  2.  Pergi Sini dia keluar macam gambar kat atas kan ? okey pilih yang mana awak berkenan >.<


  3. Klik Blogger Main seperti yang telah dikotakkan pada gambar atas . Okey da download nanti dia keluar sendiri kat Notepad . Kalau tak keluar bukak la sendiri >.< nanti keluar kat Notepad . 


                     

  4. Okey tadi da da bukak template kan ? scroll ke bawah jumpa Edit Template HTML macam
    bende alah atas tu kan . okey , delete semua code yang ada and copy code blogskin yang awak download tadi and paste kan situ and klik Save Template .

    Okey untuk pengetahuan awak , blogskin takde layout . Nak edit apa semua kat atas tu , kecuali, nak post entry dekat tempat biasa >.<

Okey Done ! Senang je kan ? da tu , Edit la sendiri >.< Selamat maju jaya 




1 Kawan Iesyah Comment(s) :

ʕ•ᴥ•ʔ = Comment yang murni-II saje ya sayang ;)