Sedarlah Wahai kaum Hawa :')

Author : Nur Aisyah Time : 3:37 am Comments : 0 ✿ Labels :

Hye .. AssaLamualaIkum

Comel tak baby2 yang kat atas tu ? Anak Isyah mesti la comey . Ahhak ! perasan . berangan jek ! Npe Isyah tbe-tbe post gambar baby ni ek ? Teringin nak adik lagi ke ? Haha . tak de laaa . Isya post coz nak   kongsikan perasaan sedih bila mendengar atau melihat bayi2 yang di buang . Huaaaaa .. manusia apakah meraka . ya Allah jauh kan lah aku dari sifat itu ! Wahai Ibu2 kepada bayi2 yang di buang itu ,tidakkah kalian sedar akan perbuatan kalian ? kalian telah membuat dosa yang besar , yaitu membunuh ! dan Berzina . mungkin setengah daripada mereka tidak berzina . dan mungkin ada sebab2 lain . tapi walau apepon sebab kalian . perlukah bayi yang tidak bersalah itu di bunuh @ di buang . HUH ! tak patot betol ! mereka telah menjatuh kan maruah Wanita ! tak de rasa bersalah ke mereka itu . sekalipun tak nak baby tu . kasi la kat orang yang nak . bukan semua boleh dapat anak , yang dapat dibuang nya baby tuu macam sampah . Kejam sungguh ! Sedar lah ! tak takot ke kte pada seksaan Allah . Dosa yang sekecil zahra pon akan dibalas , apatah lagi Brzina @ buang @ bunuh bayi . Sedarlah wanita , jangan terlalu taksub dengan cinta dan layanan lelaki , kte juga yang akan susah nanti ! Itu lah gunanya Pepatah yang berkata  : Fikir dahulu sebelum melakukan sesuatu : . bila kita nak melakukan sesuatu yang kita tahu itu berdosa . fikirlah jikalau kita mati diwaktu itu . I.Allah kita tak akan buat dosa itu .



Huaaaaaaaa . ISYA tak sanggup nak tengok lme2 .



> Bagi wanita2 yang diluar sana , jika kalian terlanjur ,dan mendapat hasil , Ingat lah ! Jangan sesekali menyeksa nya , cukup la dengan dosa terlanjur itu . jangan menambahkan lagi dosa yang kalian sendiri tak tau boleh menanggungnya atau tidak ! Berani buat Berani tanggong la ! so , seeloknya kte tebalkan je muka tu . biar orang nak cakap apa , asalkan kita tak menyeksa bayi itu , right ? kalaw tak mampu untuk menanggung bayi atau malu , jangan sekali2 buang ! berilah kepada mereka yang memerlukan . dan Jangan lupe brtaubat . dan Jangan diulang lagi dosa itu .  < 
::  Pesanan Ikhlas Dari Hati  ::


( Isyah harap sangat lepas nie tak de kes macam ni lagi . dan Isyah harap . Ibu Kepada mangsa ituu cepat mendapat balasan dan hidayah . )


: Uhuk ! Sedih ! :

Author : Nur Aisyah Time : 3:45 pm Comments : 0 ✿ Labels :

Assalamualaikum
Sedihnye ... uhuks :'(  Eh ? pe yang sedih-sedih nie Isyah ? hahax . Isyah bru je katam sebuah novel yang bertajuk < Kenapa Aku ? > Uhuk ! sangat menyentuh hatii  ❤ . kisah hidup seorang Gadis yang banyak dugaan . heeeeeeee ~ Isyah rase , kalau Isyah jadi dye, mesti Isyah tak tahan .. sungguh besar dugaan yang dye tempoh .Huh ! sbek nie kisah novel jek . but tak mustahilkan kalau cte nie wujud kat dunia nie ... so, bagi sesiapa yang sedang di uji .. bertenag dan bersabarlah ! sesungguhnya Allah tak kan uji sesuatu yang kte tak mampu, sebab Allah tak kejam :D dan ketahuilah Kawan-Kawanku, Allah hanya menguji orang yang terpilih sahaja dan orang yang dye sayang . sebab apa ? sebab Allah nak tengok kte sayang kan dye ke tak ? dan Allah nak tengok tahap kesabaran hamba yang dye sayang tuu .. Ahaks ! Isyah nie cakap orang je  lebih, tapi diri sendiri ? Iya ! Isya tau,cakap memang senang nak bandingkan dengan orang yang sedang hadapi . Isyah just kasi semangat jek .. :D Cbe la try baca bku nie . Just untuk mengisi masa lapang .. Oke ce tengok gambar kat bawah nie    ----->






Okey,Isyah tau buku dye memang tak menarik . dan ayat dye pon agk macam budak-budak skit , n cte dye pon macam nak cepat jek .. Isya bukan nak kutuk , Isyah just nak beri pendapat dari pandangan Isyah jek Okey ! but Jalan cerita nie memang best la jugak , and sedih .. Okey . try la beli ek !





Exam Oh Exam !

Author : Nur Aisyah Time : 11:06 am Comments : 0 ✿ Labels :




Assalamualaikum ...
Isyah nak kongsi skit tentang perasaan Isyah skang ..sedih sebab ctie Isyah nak abis daaa .. ahad nie Isyah da nak kene balik sekolah .. Eh ? ctei pe ? Haha..mesti korang pelik kan .. Isyah msih dalam cutie , dri Hari Raya Haji haritu..sekolah Isyah ctie seminggu .. Haha , Jangan pelik , sekolah Isyah nie special skit .. Blik ctie nie .. ade exam plak .. attoiii .. da  laa ctie nie Isyah tak studi langsung , just buat nota skit2 jek .. Huh ! abis laa exam Isyah kli nie ... Target nak studi hari nie .. tapi , tak de rezki .. coz, kene tolong jadi camera woman ..Haha camera woman yang tak begaji .. tak pe laa ,dapat pahala kan? heee , sbenarnya camnie .. mak Isyah ade mengajar orang buat coklat kat umah .. tak laa ramai sangat yang datang .. tapi ada la jugak yang sudi datang kan .. so,Isyah kene tangkap gambar dorang .. dri start class sampai habis class ... Penat kot .. Tapi Isyah seronok ,sebab dyeorang sume sporting .. smpi Isyah da tak kisah da pasal studi.. tpi , ble dyeorng blek Isyah trus teringat studii .. Huaaa .. Tak nak balik skolaa .. heeeeee ~ salah Isyah jugakkan , cuti seminggu , bru sekarang nak studii ..Padan muka .. so, korang jangan la jadi macam Isyah ek .. nantii menyesal da tak leyh nak buat apa2 daaa .. (Pesanan Ikhlas Dri Hati )




My Mom n My auntie .. Nie la ckgu2 nye ..



Nie hasil tangan ckgu ..


Proses Pembekuan


 Nie La Setengah Daripada Hasil Tangan Ank2 Didik ...



Ckgu Bersama Anak2 Muridnya ..



Tu jelah hasil dari gambar yang Isya tangkap yang isyah boley kongsikan .. sebenarnya banyak lagi ..
tapi tak kan nak tayang semua kot an .. ahaks !