Cute cursor dalam blog

Author : Nur Aisyah Time : 4:37 pm Comments : 0 ✿ Labels :


Assalamualaikum >.< Selamat Petang , Jemput minum petang kat rumah Isyah  *gurau jek*
Petang nie Isyah nak  buat tutor letak cusor yang cute dalam blog . Just for yang tak tahu lagi jek .


Template Blogskin 
  1. Edit HTML dan cari code body { ,
    cara mudah untuk cari , tekan Crtrl + F serentak and type code atas tu .
  • Copy code bawah nie
cursor: url( Url Cursor ), progress;

  1. Dan paste dibawah code-code yang ada bawah code body {  tadi , Contoh :





    Untuk dapatkan Url Cusor boleh cari di SINI
  2. Save template and siap ! lihat lah hasilnya >.<
Template Designer

  • Copy code nie

<style>body {cursor:url(URL ICON), url(URL ICON), auto;} </style> 
<a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a> 


  1. Layout  > Add Gadget > Html/JavaScript ( macam gambar bwah nie )


  2. And akan kelur macam gambar bawah ni kan ? Okey Paste di kotak besar ,
    bukan kat title . Rujuk gambar bawah ini >.<

           

  1. Okey Save and tengok hasil nya .


Thanks . Wassalam >.<


                                                                                                                            credit: k.lyssa and k.tieqa

0 Kawan Iesyah Comment(s) :

Post a Comment

ʕ•ᴥ•ʔ = Comment yang murni-II saje ya sayang ;)