Special Giveaway by Syazlia & FD Part 2

Author : Nur Aisyah Time : 3:31 am Comments : 3 ✿ Labels :

Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Custom made tshirt (bagi design sendiri) x 1, Skincare Product Clarins (Mini) bernilai RM100++ x 1, Eye mask collagen x 1, Lip mask x 1, Keychain Bandung x 1, Sticker x 5, Note book x 1, Brooch x 2, Blouse brand B.U.M x 1, Losyen Halimau x 1, Casing phone handmade x 1, 3 pcs Shiseido mask x 1, Keychain x 1, Keychain strawberry x 1 , Sepasang felt brooch x 1, Beauty set x 1 , Aksesori x 1, Keychain + Shiseido mask x 1, Earphone x 1, Cash RM5 x 3, dan Review Blog x 1.

Special Giveaway Part 2 dianjurkan oleh Syazlia dan Fatin Diana dan disponsor oleh Fatin Diana, Airis Arissa, Hawa Syazana Lee, Ana Ahmad, Ain Rahman, Keyme Keymo, Ifah, Husna Zahidi, Anis Shahira, Serbamakneka Online, Lienda, Ana Diera, dan Munirah Rahman.

Tamat 30 Nov 13, 10 malam








Simple Holiday Giveaway by SN

Author : Nur Aisyah Time : 2:02 am Comments : 4 ✿ Labels :
SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN
11 NOV - 6 DEC

 [  CLICK  BANNER TO JOIN  ]
___________________________________________________________________________

SENARAI HADIAH 
SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN


     1.   Abaya Dubai material nida by Hasnur Haniim Collection's  x1

     2.   Dress Damia material chiffon ( full lining ) by Hasnur Haniim Collection's  x1
     3.   Sepasang Handsock by Hasnur Haniim Collection's  x1
     4.   Felt Craft by Jaja  x3
     5.   Tasbih Digital + Kompas by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop x5
     6.   Pensel box (lengkap alat tulis + pensel warna) by Tudung & Pakaian Muslimah 
     7.   Pasmina turki saiz besar by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
     8.   Tudung turki bidang 50 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalaim SemuaShop  x1
     9.   Tudung turki bidang 60 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
   10.   Shawl by SoldOutScarves  x2
   11.   Lotion by Eymasu  x2
   12.   Layered Cardigan warna royal blue by NisAza Hijab  x1 *postage ditanggung pemenang*
   13.   Pashmina by Nur Illa  x3
   14.   2 Keychain by Saljiah Zafirah  x1
   15.   Button badge by Ain Rahman  x2
   16.   Cute notebook by Ain Rahman  x1
   17.   2 Unit Fridge Magnet by Nur Farahain  x2
   18.   Top Up RM 5 by Khalid Kyle  x2
   19.   Top Up RM 5 by Nor Nadia Syakila  x3
   20.   Top Up RM 5 by Siti Norhaziqah  x2
   21.   Top Up RM 5 by Nadia NK  x2




KISAH RM 50 SEN YANG MENYENTUH HATI !

Author : Nur Aisyah Time : 1:42 am Comments : 1 ✿ Labels :



Kringggg..

" Terima kasih cikgu ! "
Semua pelajar beredar ke kantin.
Tapi ada seorang pelajar ni tak keluar untuk rehat.

" Awak tak rehat ke Alif ? " Ujar saya kepad apelajar ni.
" Tak cikgu." Jawab alif ringkas.
" Kenapa alif tak rehat? "

Jawab alif :
" Mak sy beri 50 sen sehari cikgu. Kat kantin 50 sen ni dapat beli nugget je sekeping.
Malu la cikgu beratur panjang-II dapat beli nugget je. Jadi saya kumpul duit hari ini
untuk makan hari esok. Jadi saya dapat la makan nugget 50 sen dan air sirap 50 sen.
Saya kat kantin hari Selasa dan Khamis je cikgu " alif tertunduk malu .

Perasaan saya mula bercampur baur, sedih sebak.
Di zaman 2013 ini masih ada pelajar yang membawa 50 sen ke sekolah.
Ramai di antara kita memandang 50 sen jumlah yg kecil sedangkan bagi
pelajar ini 50 sen sangat besar ertinya.

Saya tanya lagi, " kalau hari jumaat awak tak pergi kantin la ye ? "
" Owh hari jumaat duit 50 sen ni saya sedekah masa bacaan yasiin cikgu. "
Jawab alif dengan bersahaja. " Mak saya kata kalau kita sedekah rezki
kita akan bertambah .."

Mata saya dah berkaca ...
Saya terkejut dan bertambah sebak. Dah la duit ada 50 sen. Siap boleh sedekah pulak.
" Ya Allah, limpahkanlah rezeki bagi keluarga pelajarku ini..
luaskan rezeki mereka semoga mereka tidak lagi berada dalam kemiskinan. "

Terpukul sungguh saya, bayangkan duit 50 sen yg diberi untuk makan,
dia infakkan 50 sen untuk tabung sekolah setiap jumaat semasa bacaan yasiin.
Mungkin kisah ini nampak simple tapi bagi saya ia memberi seribu pengajaran.
Mungkin Allah nak temukan saya dengan pelajar ini supaya lebihkan sedekah dan berinfak.

P/s : Manusia yang kaya ada manusia yang mampu bersedekah ketika susah . .


Sumber: Facebook