Kisah Ustaz Azhar Idrus Yang Mungkin Anda Tidak Tahu!

Author : Nur Aisyah Time : 12:11 pm Comments : 1 ✿ Labels :



Assalamualaikum, mungkin ramai yang mengenali Ustaz Azhar Idrus ni, seorang
Ustaz yang terkenal buat masa ini terutama di kalangan anak-anak muda..

Setiap kali ceramah atau kuliahnya mesti penuh dengan jemaah yang hadir..

Tapi mungkin ramai yang tak tahu bagaimanakah kehidupan Ustaz Azhar Idrus sebelum bergelar Ustaz? Apakah yang dilakukannya? mari baca sedikit sebanyak kisah Ustaz Azhar Idrus sebelum bergelar Ustaz yang dipetik dari Facebook

Dahulunya Ustaz seorang gitaris dalam satu kumpulan band muzik sekitar Kuala Terengganu “band boy”. Dan sempat membuat beberapa persembahan di stadium-stadium.

Setelah kumpulan muziknya mengambil keputusan untuk buat rakaman, Ustaz menarik diri kerana tujuanya hanya suka-suka sahaja menyertai kumpulan muzik bukannya untuk mencari glamor.

Ustaz yang aktif bersukan dan pernah mewakili Terengganu dalam acara berbasikal pada tahun 1980an. Dan menjadi rutin kelapangan masa waktu malam, Ustaz akan berbasikal meronda sekitar Bandar Kuala Terengganu bersama-sama kawan-kawan. Dan ada juga yang meminta Ustaz untuk merasmikan program berbasikal.

Ustaz Azhar pernah bekerja dengan Utusan Malaysia cawangan Kuala Terengganu sebagai artis grafik. Selepas berkahwin seminggu pada tahun 1990, Ustaz mengambil keputusan berhenti kerja dan bekerja sebagai mencanting batik dan ketika inilah beliau memperlajari bidang ilmu agama secara bersungguh-sungguh.

Tiada alasan baginya hujan dan ribut. Beliau yang pergi mencari guru-guru agama dan belajar dirumah guru berkenaan.

Perubahan diri Ustaz kearah menjadi seorang yang bersungguh belajar agama kerana kawan baiknya seorang ketua “Punk” menghilang diri selama 5 tahun dan apabila muncul kembali kawannya ini satu perubahan yang amat ketara daripada pemakaian dan tingkahlakunya. Tahulah Ustaz bahawa kawannya ini belajar di Patani.

Apabila melihat kehebatan kawannya ini, timbul rasa ingin menjadi sepertinya juga
Latarbelakang pendidikan Ustaz Azhar Idrus:

Sekolah Sultan Sulaiman. Sekolah Rendah dan Menengah di Sekolah Inggeris, tidak pernah belajar di mana-mana Sekolah Arab, Sekolah Pondok Madrasah atau sekolah agama. Beliau mula menuntut ilmu agama bermula pada tahun 90-an.

# Bersekolah di Sekolah Inggeris Sultan Sulaiman Kuala Terengganu hingga Tingkatan 6.
# Pernah menjadi seorang guru muzik pada tahun 1985
# Mulai belajar agama sekitar tahun 1990.
# Belajar secara talaqqi lebih kurang dengan lapan orang guru dalam tempoh 12 tahun.
# Antara guru beliau ialah Tuan Guru Haji Muhammad Zin Pondok Lubuk Pandan Wakaf Tapai.





Jutawan Tukang Sapu Sampah

Author : Nur Aisyah Time : 11:04 am Comments : 1 ✿ Labels :


Yu Youzhen sedang melakukan kerja pembersihan Sapuan Jalan


WUHAN - Seorang ibu berumur 53 tahun berkeras untuk tetap meneruskan pekerjaannya sebagai tukang sapu. Padahal ia telah menjadi jutawan akibat tanah keluarganya dibeli pihak pemaju harta tanah.

Ibu yang bernama Yu Youzhen tersebut selama ini bertugas menyapu jalanan yang ada di Kota Wuhan. Ia menolak berhenti dari pekerjaannya kerana takut harta yang sekarang ia miliki akan membuatnya menjadi malas.

"Bekerja bukan hanya untuk mendapatkan gaji, mempunyai pekerjaan akan membuat diri kita fokus. Sikap malas hanya akan menimbulkan sikap buruk yang lain, "ujar Yu, seperti dikutip Telegraph, Rabu (9/1/2013).







Rakan kerjanya menyebutkan selama ini ibu dua orang anak itu sebagai seorang pekerja keras. 
Ia disebut tidak pernah terlambat datang untuk bekerja dan hanya pernah meminta izin tiga kali 
selama 14 tahun bekerja sebagai tukang sapu.

"Seorang Anak saya pernah menganggur cukup lama, saya memarahinya selama dua bulan dan 
akhirnya ia mempunyai pekerjaan," terang Yu.

"Saya tidak mahu meberikan contoh buruk pada anak saya dengan bermalas-malasan di rumah dan menikmati harta yang saya dapatkan," tambahnya.

Sikap dari Yu itu turut mendapat pujian dari banyak orang. Pemerintah China ramai memberitakan 
kisah Yu dalam media-media yang dimilikinya.

"Kisah Yu patut untuk dicontohi, lebih memilih untuk terus bekerja daripada menikmati 
kekayaannya," ujar satu editorial dari surat khabar kerajaan.



First Giveaway By Effafarhana

Author : Nur Aisyah Time : 7:15 pm Comments : 1 ✿ Labels :

KLIK BANNER FOR JOIN ^^

HADIAH-HADIAH NYA : 
  • Cash RM 30 X 1
  • Topup RM5 x 2
  • Review blog entry x 2
  • Half moon shawl x 2



Giveaway ini akan tamat pada 11.30 pm  29/12/13 


Rahsia Disebalik Lesung Pipit

Author : Nur Aisyah Time : 12:10 pm Comments : 1 ✿ Labels :

Bukan semua orang dilahirkan dengan lesung batu pipit di wajahnya. Lesung pipit atau lekuk
kecil pada pipi seseorang dianggap sebagai penambah seri wajah tidak kira lelaki ataupun
perempuan. Tahu rahsianya?

Ini serba sedikit bagaimana atau kenapa mereka mempunyai lesung pipit.







Ada masyarakat percaya lesung pipit boleh terbentuk dengan cara menusukkan hujung cili ke pipi bayi. Ini tidak benar kerana lesung pipit terjadi akibat variasi pada otot muka. Lesung pipit boleh muncul di kedua-dua belah pipi atau hanya di salah satunya sahaja dan biasanya akan terlihat dengan jelas pada wajah seseorang ketika mereka tersenyum, tertawa atau bercakap.

Sebab paling biasa terjadinya lesung pipit adalah kerana kecacatan pada otot muka - otot yang terhasil pendek. Sedikit sebanyak menjelaskan mengapa lesung pipit pada muka tidak sentiasa kelihatan apabila seseorang itu dalam keadaan rehat (pegun) kerana ketika itu otot yang 'cacat' ini biasanya dalam keadaan asalnya (pendek). Tindakan seperti senyum akan memaksa otot tadi bekerja menyebabkan kulit muka tertarik dan lekukan akan kelihatan.

Sesetengah kes, otot yang terhasil pendek ini boleh meregang perlahan-lahan mengikut perubahan masa. Itulah sebabnya ada orang yang mempunyai lesung pipit ketika mereka masih muda sahaja tetapi ia sudah tidak kelihatan apabila mereka semakin berusia.

Jika salah seorang daripada pasangan suami isteri mempunyai lesung pipit,  25-50%  kebarangkalian anak yang bakal lahir akan mewarisi lesung pipit. Jika kedua-dua mereka mempunyai lesung pipit, kebarangkalian tadi akan meningkat kepada 50-100%. Ia merupakan 'kecacatan' yang mudah diturunkan kepada keturunan masing-masing.

Lesung pipit/pipi dalam Bahasa Inggeris disebut dimple/+s juga boleh terbentuk pada bahagian badan yang lain, contohnya bahagian dagu dan punggung.




dimpled chin




LAST GIVEAWAY 2013 by SL

Author : Nur Aisyah Time : 5:40 pm Comments : 1 ✿ Labels :

KLIK BANNER CUTE DI ATAS AND JOIN ^^


TAG AWAK YANG AWESOME :) :



HADIAH-II YANG KAWAII :

  • Bawal X 1 Winner
  • Mini Brooch/ Hair Clips
  • Cute Notebook X2 Winners
  • Felt Mustaches Brooch X1 Winner
  • Barangan Kosmetik :
Eye-Liner M.A.C / Kiss Beauty Fruit Lip-Gloss / Mask Korean X2 Winner



END ?
27/12/2013 - 10:30 PM




1ST NEW YEAR GIVEAWAY BY YAN

Author : Nur Aisyah Time : 5:25 pm Comments : 1 ✿ Labels :

KLIK BANNER AND JOIN ^^




3 PESERTA AKAN DIPILIH UNTUK MENERIMA TOPUP RM 10 
UNTUK PENGGUNA MAXIS ATAU CELCOM SAHAJA.


TAMAT 28/12/13




1ST GIVE AWAY BY PINGJE.ORG

Author : Nur Aisyah Time : 1:40 pm Comments : 2 ✿ Labels :



SENARAI HADIAH YANG GEMPAK HABISS ! :


  • Lotion 10pcs bernilai rm20+Lipbalm 10pcs bernilai rm20 Untuk 10 pemenang
    (total rm400) By Wann Mistine
  • 1 Naked2 Palette by Urban Decay  bernilai rm50 dan 1 dodora bb cream  bernilai rm40
    Untuk 2 pemenang (total rm180) By Noor Maslina
  • Wang tunai rm50+cawan jenama pingje.org Untuk 2 pemenang (total rm100)
     By relevan sokmo
  • Wang tunai rm50 Untuk 2 pemenang (total rm100) By Mahamahu
  • Wang tunai rm50 Untuk 1 pemenang By Puteri Kasih
  • Wang cash  rm30 Untuk 1 pemenang By Belog Santai
  • Wang tunai rm20 Untuk 1 pemenang By  Safarin Sulaiman
  • Seutas jam tangan automatik bernilai rm165 Untuk 1 pemenang By Ahmad Afifi Saidin
  • 1 Bantal love berharga rm50 Untuk 1 pemenang By Kedai Hadiah Onlineku
  • 2 Paket kopi kesihatan bernilai (niqmat 69) bernilai rm34 Untuk 1 pemenang
    By ANa Ahmad
  • Sebotol vitamin b complex bernilai rm43 Untuk 1 pemenang dan sebotol vitamin
    zink bernilai rm27 Untuk 1 pemenang By Siti Faezah
  • 1 DVD(any story) bernilai rm20 Untuk 1 pemenang By Fareez Hafizi
  • Seutas gelang bernilai rm15 Untuk 1 pemenang By Wan Comel Sangat
  • Top up rm20 Untuk 5 pemenang (total rm100) By Ohpingblog.com
  • Top up rm10 Untuk 2 pemenang (total rm20) By Nurul Syarafina
  • 3 Domain  bernilai rm105 Untuk 3 pemenang By Izzuddin Fauzi

PING JE :

Kebanyakan Entry Isyah yang Isyah Ping di PING JE . 
Rating nyaa Sangat Memuaskan ;)  

Best Jugaa Ping Di sini -->  ohpingblog.com



TARIKH TAMAT : 23 JAN 2014


Enam Golongan yang Dikutuk Allah SWT

Author : Nur Aisyah Time : 1:52 am Comments : 1 ✿ Labels :

" BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM "


RASULULLAH SAW bersabda:

"Enam jenis golongan manusia yang aku dan Allah juga turut mengutuk serta pada hari kiamat kelak Allah SWT tidak akan memandang mereka dengan pandangan rahmat dan belas kasihan."

Mereka ialah:


  • Orang yang menambah maksud tafsiran Al-Quran (takwil yang menyimpang).
  • Orang yang mendustakan kepada takdir Allah SWT.
  • Orang yang berkuasa tetapi takabbur. Mereka memuliakan orang yang dihinakan
    Allah SWT dan sebaliknya menghina orang yang dimuliakan Allah SWT dan Rasulullah SAW.
  • Orang yang menghalalkan perkara yang diharamkan Allah SWT dan sebaliknya.
  • Orang yang meninggalkan Sunnah Rasulullah SAW.
  • Orang yang menghalalkan apa yang diharamkan Allah SWT di kota suci Makkah.


FAKATA ANAK YANG KEDUA :3

Author : Nur Aisyah Time : 1:40 am Comments : 2 ✿ Labels :


Assalamualaikum :D

Disebabkann Iesyah Jugak anak kedua , 
Isyah TERminat pulak nak Share dengan You All yang jugaa anak Kedua ;)



ANAK MANJA EMAK ♥

- Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^



ANAK DEGIL

- Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yang betul. Dalam ramai-ramai adik beradik dia je yang KETEGAQ. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh .kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.



TAK PANDAI PUJUK

- Memang anak no. 2 ni dia tak pandai pujuk orang. (ciannn)


BERCINTA

- Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban.. :D



HITAM / PUTIH

- Apa yang dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah. Kalau putih, putih lah.
Degil tak boleh toleransi.



HATI

- Anak no. 2 ni juga nampak je keras. Tapi hati dia lembut. SATU lagi pe’el dia. Dia tak boleh ditegur.



BERDIKARI

Very independent. Memang betul. Tapi kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul.
Very take care.



ARAHAN

- Anak no. 2 ni juga dia payah nak terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja dengan orang.



PEMAAF & CARING

- Tidak dinafikan anak no. 2 ni pun pemaaf dan caring. TAPI awas, jangan bagi diorang marah
kalau diorang marah faham saje lah.



PAKAIAN

Nak semua ‘up to date’. Semua nak kemas.



Haha . Ada Sape yang Sokong or Nak Bantah ? :3


HS Giveaway

Author : Nur Aisyah Time : 4:21 pm Comments : 1 ✿ Labels :

Assalamualaikum .

Jom Join GA Awesome nie ! 

KLIK GAMBAR DI BAWAH UNTUK JOIN ^^

Hadiah Yang Ditawarkan :









YUP ! Dress ! Tapi Maybe Just for 1 Pemenang je Koutt .. 


TAMAT 31 DISEMBER 2013




Last Giveaway In 2013 @ dakwahmahabbah.blogspot.com

Author : Nur Aisyah Time : 3:21 am Comments : 0 ✿ Labels :

KLIK BANNER AND JOIN NOW ! 

HADIAH-II AWESOME MENANTI :

  • Simple Blogger Frame [2]
  • Hadiah Misteri [5]
  • Charcoal mask jenama Daiso Japan [5]
  • Topup RM5 [5]
  • Topup RM10 [6]
  • Bookmark [2]
  • Bawal Satin [1]
  • Crinkle Shawl [1]
  • Glitter Shawl + Lip Mask [1]
  • LV Shawl + Eye Mask [1]
  • Poster Design Sendiri [3]
  • Voucher 10% [10]
  • Naturgo [1box]
  • Brooch Felt [1]
  • Jubah Cotton Korea [1]
  • Tudung Double Face Turki [1]
  • Set Kecantikkan [3]
  • Bloglist Setahun Semua Peserta


TARIKH PENTING ! :

Tamat : 28 Disember 2013

Pengumuman pemenang : Diberitahu kemudian






Bearyblossom's Mega Giveaway

Author : Nur Aisyah Time : 10:28 pm Comments : 0 ✿ Labels :


KLIK BANNER UNTUK JOIN ^^


Hadiah Menarik Menanti ! :
  • File K-pop x 2
  • K-pop Phone Chain x 1
  • Dust Plug K-pop x 2
  • Bead set bernilai RM100 x 3
  • Discount Voucher x 5
  • Plain Wide Shawl x 4
  • Flower crown x 1
  • Fridge magnet x 1
  • VCO Everlynn x 1
  • Shiseido Mask x 4
  • RM5 top up x 2
  • Blouse / dress x 2
  • Vector portrait + frame x 1
  • Boya Whitening Mask x 1
  • L - glutathione Magic Cream x 1
  • 3in 1 Trio Lovely Lips Pallete x 1
  • Sabun susu beras x 1
  • Keychain smurfs x 1
  • Top up RM10 x 4
  • Cathy doll product x 2
  • keychain x 4
  • Gelang tangan x 1
  • Tudung double face x 3
  • Shawl x 1
  • Kopi Minuman kesihatan Green Fit x 1
  • Minyak angin Fresh Care x 1
  • Gelang x 1
  • Tasbih digital x 2
  • Tribal shawl x 2
  • Silk scarf x 2
  • Shirt / blouse x 30
  • Membership card x 3



Jom jadi salah satu pemenang giveaway ini !


Leeluvie Giveaway by RL & IL

Author : Nur Aisyah Time : 10:17 pm Comments : 0 ✿ Labels :


KLIK BANNER AND JOIN ^^


SENARAI HADIAH YANG AWESOME :

  • Kawai t-shirt x1  by Ryna
  • Kemeja x2  by  Ierah
  • Shawl x3    by Ierah, Ryna & Eija
  • Shiseido black mask 2pcs x1   by Ierah
  • Shiseido white mask 2pcs x1    by  Ryna
  • Felt button x1  by  Suho shi
  • Exo photocard x1    by  Arina Azman
  • Notebook x3    by  Izzah & Izyan
  • Bookmark x5   by  Fatin Syaheera
  • Membership card x3  by   Simple Syara
  • Tudung x1   by   Saira
  • Topup RM10  x1  by   Hanie
  • Topup RM5 x3  by   Fasihah & Aisyah
  • Header x3   by   Ct Aisyah
  • Review blog x25   by   Nuna & Ana Ahmad


TAMAT : 27 DISEMBER 2013



BirthDay GiveAway By S.Saira & Eymasu

Author : Nur Aisyah Time : 9:44 pm Comments : 1 ✿ Labels :

KLIK BANNER UNTUK JOIN ;)



TAG BLOGGER AWESOME :







TAMAT : 31/12/2013



Giveaway Peserta Bertuah

Author : Nur Aisyah Time : 6:07 pm Comments : 2 ✿ Labels :

KLIK BANNER UNTUK JOIN !





HADIAH:


Pemenang akan menerima sehelai blouse gojes menawan ni. 
Mungkinkah anda pemenang bertuah tersebut. Jengjengjeng… 
Jom! Sama-sama kita raikan GA simple ni.


TAMAT: 31 DISEMBER 2013




CITY HUNTER GIVEAWAY

Author : Nur Aisyah Time : 1:06 pm Comments : 0 ✿ Labels :


KLIK BANNER FOR JOIN ! 


PEMENANG DIPILIH BERDASARKAN RANDOM.ORG

KAK MAS MENCARI  2 ORANG PEMENANG BERTUAH UNTUK MEMPEROLEH :


B Complex Shaklee and Zinc Shaklee



TAMAT PADA  31/DEC 2013 PADA JAM 8 MALAM



" Segmen Ole - Ole Dari New York "

Author : Nur Aisyah Time : 10:14 pm Comments : 0 ✿ Labels :

First Giveaway by Izzah & Annisa.

Author : Nur Aisyah Time : 9:42 pm Comments : 1 ✿ Labels :

CLICK BANNER UNTUK JOIN


First giveaway ini dianjurkan secara partner iaitu Izzah & Annisa. Terdapat 57 
Hadiah untuk 57 Pemenang bertuah. Marilah sama sama memeriahkan lagi giveaway 
mereka ini. Tempoh giveaway adalah bermula dari 1 Disember 2013 dan akan tamat 
pada bila bila masa sahaja. 






Link account twitter :  https://twitter.com/GadisTembam
Nama Acc Google :  Nur Aisyah




" Real Giveaway by Arrien Amani "

Author : Nur Aisyah Time : 9:37 pm Comments : 3 ✿ Labels :

CLICK BANNER TO JOIN!


Assalamualaikum :)

Real Giveaway ini dianjurkan oleh Arrien Amani. Ini merupakan Giveaway pertama
arrien amani. Seramai 58 peserta bertuah dicari untuk memenangi Real Giveaway ini.
Pemilihan pemenang berdasarkan Top Refferal & Random. Jadi jom kita meriahkan
Real Giveaway By Arrien Amani! Giveaway berlangsung dari 11/12/2013 - 27/12/2013.






December Giveaway by Fatin Diana

Author : Nur Aisyah Time : 9:10 am Comments : 4 ✿ Labels :



KLIK BANNER UNTUK JOIN .


Senarai hadiah :

Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3,
Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango
worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2
+ bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.


December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam





Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

Author : Nur Aisyah Time : 9:04 am Comments : 0 ✿ Labels :

As-Salam


KLIK BANNER FOR JOIN !

Top Referal 
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6


Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop ,





Giveaway Akhir Tahun by Cik Hawa

Author : Nur Aisyah Time : 8:41 am Comments : 0 ✿ Labels :

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Click Banner for join this Giveaway

Giveaway Akhir Tahun by Cik Hawa di sponsor oleh Dyanuraz | Ayati Nasir | Dedeq | Dila Ella | Ina Nailofar | Sutera Qaseh | BudakVanilla | Mc Wanie | FD | Nazirah | Nurul Awatif | Hana Jalil | Iman | Arrien | Dayana | Farahain | Diana | AdikDayah | HusnaZulkepli | Norhazlina | SyiraLokman | Mama Darwish | Diyana | Fasihah | Maisarah Ibrahim | Bonda Qalish

Meh ramai2 pakat join GA ni. Hadiah yang ada semuanya barangan pos dan topup.
Klik untuk tengok SENARAI HADIAH


TAMAT PADA 31/12/2013




" Back To Holiday Giveaway" | Nisha

Author : Nur Aisyah Time : 9:52 am Comments : 0 ✿ Labels :

KLIK BANNER FOR JOIN !

Syarat :

  • Berwanegara Malaysia
  • Mempunyai blog dan facebook/twitter
  • Berumur 3 tahun ke atas 
  • Cara Untuk Menyertai:
  • Follow blog Nisha *wajib
  • Like page  Nisha *wajib
  • Follow, like semua para sponsor *wajib
  • Tajuk "Back To Holiday Giveaway" | Nisha "






Simple Giveaway

Author : Nur Aisyah Time : 10:21 am Comments : 1 ✿ Labels :


Syarat-syarat :


  • Warganegara Malaysia
  • Follow blog, twitter, instagram dan add akaun facebook. 
  • Buat satu entry yang bertajuk "Simple Giveaway dan copy banner
    di atas serta link kan banner tersebut ke blog ini.
  • Copy dan paste syarat-syarat penyertaan.
  • Tag 1-3 bloggers lain.
  • Copy dan paste link entry awak di ruang comment entry giveaway ini.
  • Pemenang akan dipilih secara rawak. 
  • Semua syarat adalah wajib.



Hadiah Awesome !




TAG





 Tarikh tutup G.A dalam tanggal 28-30 bulan 12 nie ~


HALLYU WAVES GIVEAWAY by Putry Mirah and Rifa Sparrowz

Author : Nur Aisyah Time : 10:07 am Comments : 0 ✿ Labels :


NAK JOIN BOLEH TEKAN BANNER

Hai guys , Ini adalah Hallyu Waves GiveAway yang dianjurkan oleh Putry Mirah dan Rifa Sparrowz.
GiveAway yang berkonsepkan Korean Pop {{KPOP}} . Contohnya EXO dan lain-lain . 



GiveAway ni menawarkan hadiah-hadiah yang menarik !


  • Top Referral : Baju KPOP {{ MISTERI }} *ikut nasib
  • Tempat pertama : Beg KPOP { SUPER JUNIOR } dan Button { SNSD }
  • Tempat kedua : Poster { BIG BANG } dan Poster { EXO }
  • Tempat ketiga : Header KPOP (Pilihan pemenang) { seorang  pemenang } 
  • Tempat keempat : Cursor nama (Pilihan pemenang) { dua pemenang } 
  • Tempat kelima : Blog Review { lapan pemenang }
  • Tempat keenam : Bloglist { lapan pemenang } 


JOM JOIN RAMAI-RAMAI . JANGAN LEPASKAN PELUANG
AKAN TERBATAL JIKA KURANG DARI 30 PESERTA


MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 5

Author : Nur Aisyah Time : 9:59 am Comments : 1 ✿ Labels :

KLIK BANNER FOR JOIN 


Syarat-syarat penyertaan:-


  • Yang beralamat di Malaysia Sahaja
  • Follow T-shirt Mudah Terengganu
  • Like facebook page T-shirt Mudah Terengganu
  • Buat entry bertajuk " MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH
    TERENGGANU PART 5" & buat backlink ke entry ini.
  • Copy & paste gambar di atas sahaj untuk buat entry..
  • Tinggalkan link di bahagian komen..


14 - 21 DISEMBER 2013





Dr. Maurice Bucaille Peluk Islam Selepas Bedah Mumia Firaun !

Author : Nur Aisyah Time : 5:32 pm Comments : 0 ✿ Labels :


Presiden Perancis menawarkan kerajaan Mesir bantuan untuk meneliti, mempelajari
dan menganalisis mumia Firaun, Ramsess II yang sangat terkenal pada tahun 1976.

Firaun yang dikatakan hidup di zaman Nabi Musa yang akhirnya mati tenggelam dalam
Laut Merah ketika mengejar Musa dan para pengikut baginda yang melarikan diri
daripada kekejamannya.

Mesir menyambut baik tawaran itu dan membenarkan mumia itu diterbangkan ke Paris.

Malah ketika sampai di sana kedatangan mumia itu disambut dengan pesta dan keramaian.

Ini termasuklah apabila Presiden Mitterand dan para pemimpin Perancis yang lain
tunduk hormat ketika mumia itu dibawa lalu di hadapan mereka.

Mumia itu kemudiannya diletakkan di ruang khas di Pusat Arkeologi Perancis.

Di situ ia bakal diperiksa sekali gus membongkar rahsianya oleh para pakar,
doktor bedah dan autopsi Perancis yang dipimpin oleh doktor yang sangat terkenal,
Prof. Dr. Maurice Bucaille.

Bucaille seorang pakar bedah kenamaan Perancis yang dilahirkan di Pont-L’Eveque
pada 19 Julai 1920. Memulakan kerjaya di bidang perubatan am dan pada tahun
1945 beliau diiktiraf sebagai pakar di bidang gastroentorologi.

Ramai kerabat diraja dan keluarga pemimpin dunia menggunakan khidmat Dr. Bucaille,
termasuk Raja Faisal Arab Saudi dan pemimpin Mesir, Anwar Sadat.

Lalu kesempatan beliau untuk membedah dan menyiasat mumia Firaun,
mengerah seluruh tenaga dan mindanya untuk menguak misteri di sebalik penyebab
kematian raja Mesir kuno itu.


Ternyata, hasilnya sangat mengejutkan.

Dr. Bucaille menemukan sisa-sisa garam yang masih melekat pada jasad mumia
tersebut sebagai bukti terbesar bahawa Firaun itu mati akibat tenggelam di dalam laut.

Iaitu jasadnya segera dikeluarkan dari laut, ‘dirawat’ segera dan dijadikan mumia
supaya jasad itu kekal awet.

Namun penemuan itu menimbulkan persoalan yang sangat besar kepada Dr. Bucaille.

Bagaimana jasad tersebut masih dalam keadaan sangat baik berbanding jasad-jasad
yang lazimnya tenggelam dan dikeluarkan daripada laut?

Lalu beliau menyiapkan sebuah laporan akhir yang diyakininya sebagai penemuan baru,
iaitu proses menyelamatkan mayat Firaun dari laut dan kaedah pengawetannya.

Laporan tersebut diterbitkan dengan tajuk; Mumia Firaun: Sebuah Penelitian
Perubatan Moden (judul asalnya; Les Momies Des Pharaons Et La Midecine).

Ekoran penerbitan laporan itu, Dr Bucaille dianugerah penghargaan tertinggi kerajaan iaitu
Le Prix Diane Potier-Boes (Penghargaan Dalam Sejarah) oleh Academie Frantaise dan
anugerah Prix General daripada Academie Nationale De Medicine, Perancis.



KISAH FIRAUN DI DALAM AL QURAN.



ramses-mummy


Namun seorang rakan sempat membisikkan kepada Dr. Bucaille bahawa penemuan ini
sebenarnya bukan sesuatu yang baru.

“Jangan tergesa-gesa kerana sesungguhnya umat Islam telah berbicara mengenai peristiwa
Firaun yang mati lemas dan mayatnya dipelihara sehingga hari ini!”

Namun kata-kata itu ditentang keras oleh Dr. Bucaille kerana beliau menganggap
sangat mustahil.

Baginya membongkar sesebuah misteri yang lama tidak mungkin dapat diketahui
kecuali dengan perkembangan teknologi moden, peralatan dan makmal canggih yang
mutakhir dan tepat.

Dr. Bucaille menjadi serba salah dan bingung apabila diberitahu bahawa al-Quran yang
diyakini dan dipercayai oleh umat Islam telahpun meriwayatkan kisah tenggelamnya Firaun
dan kemudian mayatnya diselamatkan.

Beliau semakin tertanya-tanya, bagaimana perkara seperti itu dapat diterima oleh akal
kerana mumia itu baru sahaja ditemui sekitar tahun 1898.

Sedangkan al-Quran telah ada di tangan umat Islam sejak ribuan tahun sebelumnya.

Sambil mata tidak lepas memandang mumia Firauan yang terbujur di hadapannya,
Dr. Bucaille terus tertanya-tanya bagaimana al-Quran dapat membicarakan kisah Firaun
yang jasadnya diselamatkan dari hancur sejak ribuan tahun lalu.

“Apakah masuk akal di hadapanku ini adalah Firaun yang cuba menangkap Musa (Nabi)?
 Apakah masuk akal Muhammad (Nabi) mengetahui hal sejarah ini?
 Pada hal kejadian Musa dikejar Firaun telah berlaku sebelum al-Quran diturunkan,”
bicara hatinya sendirian.

Lalu beliau mendapatkan kitab Injil yang di dalamnya hanya membicarakan Firaun yang
tenggelam di tengah laut saat mengejar Nabi Musa tetapi tidak diceritakan mengenai mayat Firaun.

Sementara dalam Kitab Perjanjian Lama (Injil Lama) pula yang diceritakan dalam
kitab itu hanyalah: “Air (laut) pun kembali seperti sebuah lautan yang berombak
dan beralun, menenggelamkan kereta-kereta (chariot) kuda, pasukan berkuda
dan seluruh bala tentera Firaun tanpa ada seorang pun yang berjaya menyelamatkan
diri. Tetapi anak-anak Israel dapat menyelamatkan diri atas daratan kering di
tengah-tengah laut itu”.  (Exodus 14:28 dan Psalm 136:15)

Dr. Bucaille sangat terkejut kerana tidak ada disebut langsung mengenai apa yang terjadi
seterusnya kepada mayat Firaun selepas tenggelam itu.

Ini menjadikan beliau semakin kebingungan.

Apabila mumia dikembalikan semula ke Mesir, Dr. Bucaille terus mendapatkan kepastian
mengenai mumia itu.

Lalu beliau memutuskan untuk bertemu dengan para ilmuwan Islam mengenai sejarah
Nabi Musa, kekejaman Firaun sehinggalah Bani Israel meninggalkan Mesir dan dikejar
Firaun dengan seluruh bala tentera di belakang mereka.

Maka salah seorang mereka terus bangun dan membaca ayat al-Quran berhubung sejarah
tersebut untuk Dr. Bucaille mendengarkannya sendiri:

“Maka pada hari ini Kami selamatkan badan kamu supaya kamu dapat menjadi
pelajaran bagi orang-orang yang datang sesudah kamu dan sesungguhnya
kebanyakan manusia lengah dari tanda-tanda kekuasaan Kami.” (Yunus: 92)

Apabila mendengar ayat ini, hati Dr. Bucaille benar-benar tersentuh.
Beliau akhirnya mengakui kebenaran ayat itu kerana ia dapat diterima akal
dan memberikan satu inspirasi serta dorongan kepada sains untuk maju
meneroka lebih jauh lagi.

Lalu dengan hati yang begitu bergetaran dalam menahan sebak dan keharuan,
beliau pun bangun dan dengan suara yang lantang berkata:

“Sesungguhnya aku masuk Islam dan beriman dengan al-Quran ini.”

Tidak sekadar beliau mengakui kebenaran dan memeluk Islam tetapi
beliau kemudiannya pulang ke Perancis dengan menggali seluruh isi al-Quran.

Akhirnya beliau berjaya menerbitkan buku yang sangat mengejutkan
seluruh dunia dan sehingga kini telah diterjemahkan dalam pelbagai bahasa
pada tahun 1976, iaitu The Bible, the Qur’an, and Science :
The Holy Scriptures Examined in the Light of Modern Knowledge.

Melalui buku ini, Dr. Bucaille yang kemudiannya dikenali sebagai
Dr. Yahya Maurice Bucaille berjaya membuktikan bahawa al-Quran
adalah selari dengan fakta-fakta sains sementara kitab Injil adalah sebaliknya.

“Sains dan Islam umpama saudara kembar yang tidak boleh berpisah.
Ini kerana dalam Injil terdapat pelbagai kesilapan dari aspek saintifik tetapi
tiada sedikitpun kesilapan seperti itu ada dalam al-Quran.

“Al-Quran yang di dalamnya diceritakan segala penjelasan mengenai
fenomena alam semula jadi yang sangat bertepatan dengan sains moden,” katanya.

Beliau memberikan kesimpulan bahawa tidak syak lagi al-Quran benar-benar kalam Allah!








BEKAS PENYANYI RAP GERMAN SYAHID DI BUMI SYRIA !

Author : Nur Aisyah Time : 4:46 pm Comments : 1 ✿ Labels :



DESO DOGG, BEKAS PENYANYI RAP GERMAN SYAHID DI BUMI SYRIA


  • - Penyanyi rap terkenal German Deso Dogg yang telah memeluk Islam

  • - Menyertai Mujahideen Syria untuk berjuang menentang rejim Bashar.

  • - Digelar dgn Abu Thalhah al- Almani telah pun berada bersama-II 
    para mujahiden bumi Syam untuk menghadapi pakatan tentera kuffar/
    syiah/ komunis yg sedang menumpahkan darah kaum muslimin abriya' 
    di bumi Sohabah r.a tersebut..

  • - Meskipun baru memeluk Islam tetapi keyakinan dan tauhidnya yang 
    begitu mendalam telah membuatkan dirinya begitu yakin sehingga tanpa 
    ragu-II telah membuat keputusan untuk berjihad di jalan Allah ..

  • - Beliau kini telah mati syahid di syria..Semoga Beliau ditempatkan 
    dikalangan para syuhada'

  • - Nama kelahiran Deso Doggg adalah Denis Mamadou Cupert.

  • - Memulakan karier rapnya pada tahun 1995 dan berhenti pada tahun 2010 
    setelah masuk Islam.





Masya Allah .. Beruntungnyaa Dia :')


SUMBER - FACEBOOK



PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA

Author : Nur Aisyah Time : 10:41 pm Comments : 3 ✿ Labels :



HADIAH YANG AWESOME : *mungkin akan ditambah

✦ 180pcs button badge boleh create gambar apa yang awak nak
✦ 2x t-shirt " Keep calm & Hijab on "
✦ 3x Tudung Bawal
✦ 1x Cute ribbon pin
✦ 1x Kasut boot floral korean
✦ 1x Dress labuh
✦ 1x Beg manggo
✦ 1x Set minyak wangi couple CK brand
✦ 1x Baju blouse batwing
✦ 1x Losyen
✦ 6x Liptint
✦ 50pcs mask
✦ 2x Monochrome jegging *add
✦ DIY studs *add
✦ 1x Cute bear blouse *add
✦ 1x brecelet *add
✦ 1x toth bags *add
✦ 1x hot furla handbag *add
✦ 1x handbag *add
✦ 1x Cat blouse *add
✦ 10pcs Mask Hello Kitty strawberry milk *add
✦ 10 pcs Mask chocolate truffle *add
✦ 5x jam tangan  *add
✦ 4x Baju geek & nerd *add
✦ 1x gelang butang *add
✦ 1x axiator with flip case *add
✦ 1x tudung bawal satin labuh *add
✦ Set barang kecatikkan muka *add
✦ Baju sweatshirt gambar eiffel tower *add
✦ Cardigan *add
✦ Voucher RM 35 *add



PEMENANG DIPILIH BERDASARKAN : 

Random.org & Top Referral
 Patuh dengan segala syarat.





Malaysia Blogger's Giveaway

Author : Nur Aisyah Time : 10:32 pm Comments : 0 ✿ Labels :


Syarat-Syarat Penyertaan :



  1. Warganegara Malaysia dan beralamat di Malaysia sahaja .



  2. Mempunyai blog dan facebook .



  3. Follow blog , Instagram dan like Fanpage sponsor .



  4. Buat entry yang bertajuk " Malaysia Blogger's Giveaway "



  5. Copy code dibawah dan paste di ruangan HTML entry.



  6. Hantar url penyertaan hanya di comment entry ini sahaja. Lain lain tidak diterima.



  7. Tarikh tutup : 10 Disember 2013
  8. Syarat daripada sponsor :

    Like Fanpage 


















    Follow Instagram *abaikan jika tiada 

    Instagram Instagram Instagram Instagram  Instagram Instagram Instagram Instagram  Instagram Instagram

     Follow Blog 


    Share,click dan Like Di Facebook :



    1. Share page Stylez Store House di wall fb anda .










    2. Aku Tidak Akan Menyentuh Mu !

      Author : Nur Aisyah Time : 10:28 am Comments : 3 ✿ Labels :

      Sebuah komik yang mengisahkan kemuliaan hati seorang lelaki muslim yang cintakan Allah. 
      Komik ini diadaptasi dari kisah benar ..

















































      Selesai Mendengar Penjelasan Lelaki itu , Gadis itu terus Pulang ...