:Couple ? :

Author : Nur Aisyah Time : 11:00 pm Comments : 0 ✿ Labels :


Assalamualaikum .

sihat semua ? Alhamdulillah Isyah pun sehat . Isyah bersyukur sebab diberi peluang untuk hidup lagi , diberi peluang untuk menebus dosa . Hurm . tapi kadang-kadang Isyah takot , Isyah takot Isyah akan terus melakukan dosa , sebab tu kadang-kadang Isyah rasa nak mati . huh ! forget about it ! Isyah nak tanya ape yang best b'couple tu ek ? oh . sebab dapat rasa disayangi ? kasih sayang dari Ibu Bapa tak cukup ? apa, lain ek ? oh . kalu couple niie dengan lelaki bukan dengan familay , kalau kasih sayang dari family ni da biasa dah . tapi kalau ngan lelaki luar bukan muhrim lain sikit . macam tu ? atau pon kononnye nak cari dan kenal sebelum kawin . KONONYE LAH . nak kenal boleyh , tapi tak perlu la ada date or b'sms or b'abg syg , baby honey, mummy daddy. Iyuw ! urm . Isyah tengok remaja sekarang da jadi trend da couple2 nie . sedangkan sebenarnya ramai da tahu couple itu haram . kenapa dan sebab apa kita couple ? Jangan telalu taksub dengan lelaki , nanti akan memakan diri sendiri .ops . Isyah bukan nak cakap lelaki nie jahat . cume Isyah nak kawan-kawan Isyah sedar yang kita tak perlu untuk couple . nak couple tunggu kawin nanti la sys ! Tolong lah ambil pengajaran dari mereka yang tewas kerana cinta . kita tak payah pikir pasal cinta , dan jangan takot tak ada orang nak cinta kita . sebab Allah tetap kan jodoh kita . ia pasti akan datang sendiri . maka ia tak perlu d'cari . Lelaki yang baik adalah lelaki yang faham agama dan tak akn menjebak kan kita kepada maksiat , macam couple . Hihi . Ops ! sory bagi yang terasa . Mungkin korang pikir (Eleh macaam la dia tak penah couple , kalau betol la , maybe sebab tak laku la tu ) Haha . I.Allah . Isyah tak pernah couple dan Isyah harap Allah jauh kan Isyah dari Bercouple-couple nie .. Isyah tak laku ? so what sys ? Kan Allah da tetapkan Jodoh kita . so, Isyah tak rasa Isyah perlu couple . Okey . Kalau suka tu normal lah kan , tapi tak perlu couple . pendam je lah perasaan tu .. Kalau betul dia Jodoh kita tak kemana kan ? so, umur yang tak sepatutnya tak yah la bercinta-cintun nie . tahan ajalah . itu yang lebih baik kan ? Dan carilah yang kuat agamanya . sekurang-kurangnya pun yang tahu agama ! sejak kebelakangan nie banyak berita Gadis hilang ikut teman lelaki @ abang angkat . Waaaaaaa . Isyah sedih . mana pergi maruah kita ? mana pergi rasa malu kita wahai wanita ? Isyah tak de niat nak sakit kan hati sapa-sapa or perli@kutuk sapa-sapa . tapi Isyah just nak kongsi untuk kita sama-sama sedar . Tak teringin ke nak jadi macam Fatimah Puteri Nabi ? or isteri Nabi Saidatina Khadijah dan Aisyah ? yang pandai jaga maruah mereka . Marilah Wahai Kaum Hawa , kte renungkan sama-sama .. sokong lah BERCINTA SELEPAS KAWIN . dan tetap kan pendirian kita untuk BERCINTA SELEPAS KAWIN . ya, Allah , bantulah kami kaum hawa ..  :D



SWEET RIGHT ?





: Hai - Hai :

Author : Nur Aisyah Time : 1:24 am Comments : 0 ✿ Labels :

Assalamualaikum ..

Rindu sngat kat blog Isyah nie .. Isyah sangat2 tak de masa nak update blog . but, now Isyah terpaksa curi masa sikit untuk update blog . Isyah sekarang tersangat la penat . Banyak ujian yang menimpa membuat kan Isyah tak de masa nak menaip . huh ! rasa macam nak edit je blog Isyah skarang nie .. terasa macam buruk sangat . tapi,tu laaa, Isyah no time ! bila Isyah cuti nanti Isyah akan Edit puas2 . Isyah skang tengah berusaha untuk buat syahadah, and lepas syahadah nie, Isyah masih tak merdeka lagi, coz, sebab Isyah ada Musabaqah bulan satu . OMG ! tiba2 rasa "dub dap dub dap", btul ke apa yang aku buat nie ? Tuhan Tolong Isyah . Jika ini terbaik untuk Isyah, maka izinkanlah Isyah buat yang terbaik ! AaaaMiiin .. Doa kan Isyah iye you all .. Walau berat mana pun Ujian yang Isyah dapat, Isyah masih boleh berdiri . Bukti . Isyah masih mampu SENYUM >.<




Naaaa .. tengok lah kegedikan saya . Okey . Bebye . Peace Yow !





Sedarlah Wahai kaum Hawa :')

Author : Nur Aisyah Time : 3:37 am Comments : 0 ✿ Labels :

Hye .. AssaLamualaIkum

Comel tak baby2 yang kat atas tu ? Anak Isyah mesti la comey . Ahhak ! perasan . berangan jek ! Npe Isyah tbe-tbe post gambar baby ni ek ? Teringin nak adik lagi ke ? Haha . tak de laaa . Isya post coz nak   kongsikan perasaan sedih bila mendengar atau melihat bayi2 yang di buang . Huaaaaa .. manusia apakah meraka . ya Allah jauh kan lah aku dari sifat itu ! Wahai Ibu2 kepada bayi2 yang di buang itu ,tidakkah kalian sedar akan perbuatan kalian ? kalian telah membuat dosa yang besar , yaitu membunuh ! dan Berzina . mungkin setengah daripada mereka tidak berzina . dan mungkin ada sebab2 lain . tapi walau apepon sebab kalian . perlukah bayi yang tidak bersalah itu di bunuh @ di buang . HUH ! tak patot betol ! mereka telah menjatuh kan maruah Wanita ! tak de rasa bersalah ke mereka itu . sekalipun tak nak baby tu . kasi la kat orang yang nak . bukan semua boleh dapat anak , yang dapat dibuang nya baby tuu macam sampah . Kejam sungguh ! Sedar lah ! tak takot ke kte pada seksaan Allah . Dosa yang sekecil zahra pon akan dibalas , apatah lagi Brzina @ buang @ bunuh bayi . Sedarlah wanita , jangan terlalu taksub dengan cinta dan layanan lelaki , kte juga yang akan susah nanti ! Itu lah gunanya Pepatah yang berkata  : Fikir dahulu sebelum melakukan sesuatu : . bila kita nak melakukan sesuatu yang kita tahu itu berdosa . fikirlah jikalau kita mati diwaktu itu . I.Allah kita tak akan buat dosa itu .



Huaaaaaaaa . ISYA tak sanggup nak tengok lme2 .



> Bagi wanita2 yang diluar sana , jika kalian terlanjur ,dan mendapat hasil , Ingat lah ! Jangan sesekali menyeksa nya , cukup la dengan dosa terlanjur itu . jangan menambahkan lagi dosa yang kalian sendiri tak tau boleh menanggungnya atau tidak ! Berani buat Berani tanggong la ! so , seeloknya kte tebalkan je muka tu . biar orang nak cakap apa , asalkan kita tak menyeksa bayi itu , right ? kalaw tak mampu untuk menanggung bayi atau malu , jangan sekali2 buang ! berilah kepada mereka yang memerlukan . dan Jangan lupe brtaubat . dan Jangan diulang lagi dosa itu .  < 
::  Pesanan Ikhlas Dari Hati  ::


( Isyah harap sangat lepas nie tak de kes macam ni lagi . dan Isyah harap . Ibu Kepada mangsa ituu cepat mendapat balasan dan hidayah . )


: Uhuk ! Sedih ! :

Author : Nur Aisyah Time : 3:45 pm Comments : 0 ✿ Labels :

Assalamualaikum
Sedihnye ... uhuks :'(  Eh ? pe yang sedih-sedih nie Isyah ? hahax . Isyah bru je katam sebuah novel yang bertajuk < Kenapa Aku ? > Uhuk ! sangat menyentuh hatii  ❤ . kisah hidup seorang Gadis yang banyak dugaan . heeeeeeee ~ Isyah rase , kalau Isyah jadi dye, mesti Isyah tak tahan .. sungguh besar dugaan yang dye tempoh .Huh ! sbek nie kisah novel jek . but tak mustahilkan kalau cte nie wujud kat dunia nie ... so, bagi sesiapa yang sedang di uji .. bertenag dan bersabarlah ! sesungguhnya Allah tak kan uji sesuatu yang kte tak mampu, sebab Allah tak kejam :D dan ketahuilah Kawan-Kawanku, Allah hanya menguji orang yang terpilih sahaja dan orang yang dye sayang . sebab apa ? sebab Allah nak tengok kte sayang kan dye ke tak ? dan Allah nak tengok tahap kesabaran hamba yang dye sayang tuu .. Ahaks ! Isyah nie cakap orang je  lebih, tapi diri sendiri ? Iya ! Isya tau,cakap memang senang nak bandingkan dengan orang yang sedang hadapi . Isyah just kasi semangat jek .. :D Cbe la try baca bku nie . Just untuk mengisi masa lapang .. Oke ce tengok gambar kat bawah nie    ----->






Okey,Isyah tau buku dye memang tak menarik . dan ayat dye pon agk macam budak-budak skit , n cte dye pon macam nak cepat jek .. Isya bukan nak kutuk , Isyah just nak beri pendapat dari pandangan Isyah jek Okey ! but Jalan cerita nie memang best la jugak , and sedih .. Okey . try la beli ek !





Exam Oh Exam !

Author : Nur Aisyah Time : 11:06 am Comments : 0 ✿ Labels :




Assalamualaikum ...
Isyah nak kongsi skit tentang perasaan Isyah skang ..sedih sebab ctie Isyah nak abis daaa .. ahad nie Isyah da nak kene balik sekolah .. Eh ? ctei pe ? Haha..mesti korang pelik kan .. Isyah msih dalam cutie , dri Hari Raya Haji haritu..sekolah Isyah ctie seminggu .. Haha , Jangan pelik , sekolah Isyah nie special skit .. Blik ctie nie .. ade exam plak .. attoiii .. da  laa ctie nie Isyah tak studi langsung , just buat nota skit2 jek .. Huh ! abis laa exam Isyah kli nie ... Target nak studi hari nie .. tapi , tak de rezki .. coz, kene tolong jadi camera woman ..Haha camera woman yang tak begaji .. tak pe laa ,dapat pahala kan? heee , sbenarnya camnie .. mak Isyah ade mengajar orang buat coklat kat umah .. tak laa ramai sangat yang datang .. tapi ada la jugak yang sudi datang kan .. so,Isyah kene tangkap gambar dorang .. dri start class sampai habis class ... Penat kot .. Tapi Isyah seronok ,sebab dyeorang sume sporting .. smpi Isyah da tak kisah da pasal studi.. tpi , ble dyeorng blek Isyah trus teringat studii .. Huaaa .. Tak nak balik skolaa .. heeeeee ~ salah Isyah jugakkan , cuti seminggu , bru sekarang nak studii ..Padan muka .. so, korang jangan la jadi macam Isyah ek .. nantii menyesal da tak leyh nak buat apa2 daaa .. (Pesanan Ikhlas Dri Hati )




My Mom n My auntie .. Nie la ckgu2 nye ..



Nie hasil tangan ckgu ..


Proses Pembekuan


 Nie La Setengah Daripada Hasil Tangan Ank2 Didik ...



Ckgu Bersama Anak2 Muridnya ..



Tu jelah hasil dari gambar yang Isya tangkap yang isyah boley kongsikan .. sebenarnya banyak lagi ..
tapi tak kan nak tayang semua kot an .. ahaks !







Slamat HarI RaYa AidiL Adha

Author : Nur Aisyah Time : 11:11 pm Comments : 1 ✿ Labels :

 
This is mY familY          


Assalamualaikum

slamat hari raya .... Isya pelik laaa ..kenapa ek ,dekat 
malaysia hari raya aidiladha tak bape meriah berbnding 
hari raya aidilfitri ? bukan ke hari raya aidiladha adalah hari 
peringatan atas pengorbanan Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail ..
so , raya nie lah  sepatutnya kte sambut dngan meriah ... right ? hihi .. bebel plak aku nie .. pape pon Isyah nak Ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha pada y sudi membaca ... raya aidiladha kli nie agk meriah sikit .. sebab dapat sambut dengn stu familY ... sume ade ..
kecuali atok dan pakcu .. sebab Allah telah menjemput mereka dan Allah lebih menyayangi mereka .. atok , pakcu .. kmi tetap mengingati dan menyayangi atok dan pakcu ....  Miss you . 
Di sebabkan da kumpul rmi2 nie , so kmi pon smbut la bezday 
my auntie y dua orng tuu .... HappY bezdaY auntie2 ku cYg <3


opah ku sYg <3



Bibik and Pakbik ku .. senyum la 
pakbik oit ...



Tengah2 tu .. ank2 teruna mereka la tuu ..



Mak Long and Pak Long .. Pak Long 
pun tak leyh nak senyum .. lapar la tuu ..



My LovelY mummY and dadY 


Sempat lagi bposing auntie2 Isyah nie ..



Ble anak2 dara bposing .. cenggini ler ..


Thanks and Wassalam >.<




BiLa Tiga SibLinGs BtemU

Author : Nur Aisyah Time : 11:22 am Comments : 0 ✿ Labels :



Assalamualaikum !

Da lme Isyah Tak update blog .. Edit Je Lebih so , Isyah nak kongsi perasaan  gembira ini .. gembira ? sebab apa ? haha .. sebab kmi 3 siblings dapat dtemu kmbali dngan keadaan y sihat-sihat belake ..  da lme kterng tak kmpul btiga ,  ye lah msing-masing da duk asrama ..  ble da ctie cam nie bru la boley kmpul btiga .. tu pon kejap je laa ...  Haha ,  masing-masing da besar .. da ade prngai sndiri .. mak IsYah kte da boley kawin da  pown .. besar sangat kew ?? bru form laa ... ble semua da duduk asrama ape lagi umi ngan abah kat umah honeymoon la kat umah .. da tnggl bdua jek .. maklum  laa .. anak tiga jek , tiga-tiga duk asrama .. maka bdua je la umi ngan abahku .. bila abah keje umi duduk sorang-sorang kat umah .. sian umi .. tpi umi tak kesah  sangat .. sebab umi kata klw ada kterng riuh renda umah ,pening kepala umi ..  adakah itu satu alasan jek untuk kterng duduk kat asrama dengan rasa aman tanpa merisau kan umi kat umah ? hurm pape jelah ... tapi betul jugak .. kterng btiga  memang naughty .. Hehe ..



 Smoga Air Y Dicincang Tak Akan Penah Putus >_< AAAAMIIIIIN ..

SlamaT DatanG for Me

Author : Nur Aisyah Time : 2:02 pm Comments : 0 ✿ Labels :
                              

                  AssalamualaikuM :D
salam 1malaysia .. Haiiii ..sYe AISYAH , sYe pendatang baru .. tak de la minat sngt menaip nie .. but i minat menulis .. ble tngok orng ada blog cntik2 nie , tbe2 terasa nak wat blog plak .. tp..tak tau plak camne nk wat blog .. heeeeeeeeee ~ so, sye taram je laa , mne y boleyh jek .. N ni cadangn dri mY mom .. she says blog lgi elok dari facebook :P so , sye pon try buat .. :D