'Segmen Pendek Oleh Fiq Izumi'

Author : Nur Aisyah Time : 6:21 pm Comments : 1 ✿ Labels :

KLIK BANNER FOR JOIN ^^



" Segmen bloglist Julai & Ogos By Cik akak "

Author : Nur Aisyah Time : 6:17 pm Comments : 6 ✿ Labels :

KLIK BANNER FOR JOIN ^^

" First giveaway by eyla "

Author : Nur Aisyah Time : 12:43 am Comments : 1 ✿ Labels :
Tarikh berlangsung
19 Jun 2013-31 Julai 2013


-First Giveaway by eyla -

Terima kasih kepada para sponsor yang baik hati :

Nasha , Munauwaratul Lailinnur , Aina Misha , Syaqiila , Nur Zahirah , Aina Husna , puteri elaika 
TyhaLee , Shawlstolove , Farra Strawberry , Dressuana , Amiey Montelle II , shamimiejohari
Ernyassmien , Xara Xandra Boutique , nurlyla , Ryn Inutl

Hadiah Menarik untuk Giveaway kali ini :

Doodle x1 , review x5 ,bloglist x5 , topup RM5x2 , Header Anime x3 ( Not transparent )
Cursor x2 , Review x8 , rexona women passion x2 , Topup RM5x3 , RM5 voucher x3
Cute fly up button x1 , instant hijab x3 , cardigan x3 , oreo coklat x2 ,top up rm5 x2
mask muka Savee x1 , penanda buku limited x1 , voucher x5  , topup rm5x3
banner x2  , topup rm5x1

SENARAI  HADIAHsini


57 orang pemenang dicari ! 

*Akan diupdate jika sponsor bertambah !*

Para pemenang : 99% Random.org dan seorang TOP REFFERAL dicari !

Click banner to join ! ^_^



Tanda amalan kita tidak diterima oleh Allah

Author : Nur Aisyah Time : 12:18 am Comments : 1 ✿ Labels :


Assalamualaikum >.< 

Siapa yang melakukan 4 perkara ini , kemudian dia tidak bertambah baik , maka itu tanda 
amalnnya tidak diterima ---->

  • Siapa yang berjihad, kemudian, ia kembali tidak bertambah baik ,
    maka itu tanda jihadnya tidak diterima .
  • Orang yang berpuasa di bulan ramadhan, kemudian tidak bertambah kebaikan,
    maka itu tandanya puasanya tidak diterima.
  • Orang yang menunaikan haji , kemudian tidak bertambah baik amalnya,
    maka itu tanda tidak diterima hajinya .
  • Orang yang sakit lalu sesudah sembuh, tidak bertambah baik amal perbuatanya,
    maka itu tanda dosa-dosanya belum ditebus .



Wallahualam .Thanks . Wassalam >.<

Segmen 2 in 1 by Hanis Masturina

Author : Nur Aisyah Time : 10:41 pm Comments : 1 ✿ Labels :


KLIK BANNER FOR JOIN 



Hadiah - Hadiah :

TOP REFERAL :
  • Shawl by Mieza

RANDOM  :  
  • Novel Sambutlah Cintaku X1
  • Tuala X1
  • Sabun susu beras X1
  • Hamper(Korean Mascara 360 + sabun susu beras + Cadbury Chocolate) X2 
  • Topup RM5 X1 
  • Topup RM5 X2
  • Topup RM5X1 
  • Tapak banner X3
  • Review blog X2 





15 PEMENANG DICARI ! ! !

" BIRTHDAY GIVEAWAY | TENTANG SESEORANG "

Author : Nur Aisyah Time : 9:18 pm Comments : 1 ✿ Labels :

KLIK BANNER FOR JOIN  ^^



HADIAH DA BEST ! 
  2 x shawl 
 4 x rm5 topup
 4 x mystery gift


  HAPPY BIRTHDAY TO BLOGGER TENTANG SESEORANG
YANG KE ? ?  ^^


For Akak  

  May Allah Bless you
  Semoga Panjang Umur
  Semoga Murah Rezki 
  Semoga mendapat anak yang Soleh Solehah 
  Semoga Menjadi Anak dan Isteri yang  Solehah
  Semoga Berjaya Di dunia and Akhirat 




    

  



This For akak . Ini saja yang Isyah Mampu ^^
Nak ke ?  Beli Sendiri  !  Hahaha *devil laugh*




Free Chibis by Wani

Author : Nur Aisyah Time : 8:42 pm Comments : 0 ✿ Labels :



Segmen Menang Blouse Tribal #2

Author : Nur Aisyah Time : 1:11 am Comments : 0 ✿ Labels :

KLIK BANNER FOR JOIN ^^

GIVEAWAY CIK LALA BEAUTY HOUSE

Author : Nur Aisyah Time : 12:56 am Comments : 1 ✿ Labels :


KLIK BANNER FOR JOIN DEAR ^^


Hadiah Giveaway :

  • Vco Everlynn 3
  • SimplySlim Lotion 3
  • Red Pomegranate Lotion 2
  • Rojanlona Foot Mask 1
  • Vitamin c 1000mg 1


Ada 10 orang pemenang secara keseluruhannya !


Kisah Rasulullah S.A.W. ketawa dan menangis mendengar cerita Umar

Author : Nur Aisyah Time : 2:16 pm Comments : 3 ✿ Labels :


Ada suatu ketika Rasulullah S.A.W. duduk berkumpul dengan sahabat baginda. Lalu berkata Rasulullah S.A.W. kepada Umar :

"Cube ceritekan kisah yang membuatkan aku ketawa dan membuatkan aku menangis."

Kemudian Umar pun memulakan cerita, "Dahulu, sebelum aku mengenal Islam aku membuat patung berhala daripada manisan. Lalu aku menyembah patung yg diperbuat drpd manisan itu.

"Demi latta uzza mannat engkaulah yang mulia berikan aku makanan sbg rezeki darimu," kata Umar. "Waktu itu aku menyembah patung itu namun perutku dalam keadaan lapar. Setelah selesai menyembah berhala aku menuju ke dapur, aku mendapati tiada makanan di dapur lalu aku kembali ke tempat patung berhala itu. Tiada makanan yang ada kecuali tuhan sembahanku. Lalu dengan rasa kesal aku makan tuhanku sendiri yang aku selalu sembah - sembah sebelum ini. Aku makan dari kepala ke tangan hingga tiada lagi sisa yang tinggal."

Mendengar cerita Umar itu, baginda Rasulullah S.A.W. tertawa sehingga menampakkan gigi geraham baginda. Kemudian baginda bertanya,

"Di manakah akalmu waktu itu?"

"Akal kami memang pintar namun sembahan kami yang menyesatkan kami," kata Umar.

Kemudian baginda berkata lagi, "Ceritalah kepadaku hal yang akan membuatku menangis".

Umar pun mula bercerita, "Dulu aku mempunyai seorang anak perempuan lalu aku ajak anak perempuanku ke suatu tempat. apabila tiba di tempat yg ditujui aku mula menggali lubang. Setiap kali tanah yg aku gali mengenai bajuku, anak perempuanku akan membersihkan kotoran itu."

"Sesungguhnya anakku itu tidak tahu bahawa lubang yg aku gali itu untuk menggalinya hidup - hidup hanya untuk sembahan berhala. Selesai aku menggali lubang itu, aku mencampak anak aku ke dalam lubang itu. anakku hanya menangis dan menatap wajahku. Masih terngiang - ngiang wajah anakku yang masih belum faham apa yg dibuat oleh ayahnya dari bawah lubang itu."

Sebaik sahaja Umar selesai bercerita, menitis air mata baginda mendengar kisah Umar itu. Begitu juga dengan Umar kerana menyesali segala perbuatannya ketika zaman jahiliyyah dahulu sebelum mula mnegenal Islam.

.:: Sesungguhnya tiada agama yg seindah agama Islam. Allah maha penyayang lagi maha mengasihani. Rasulullah S.A.W. manusia yg paling mulia. Selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.. Moga cintanya kite kepada Allah dan baginda melebihi dari apa2 di dunia ini :) Source. Wassalam.


Tak kait : Dengar dan baca kisah Rasulullah membuatkan hati rase sejuk je .
Membuak - buak rase ingin bertemu Kekasih Allah ini . Moga kite dikurniakan
syafaat dr baginda. Insya-allah dan amin.

SHORT SEGMEN BY SYIERA !

Author : Nur Aisyah Time : 12:53 pm Comments : 6 ✿ Labels :

Assalamualaikum 

 KLIK BANNER UNTUK JOIN !

HANYA SEMINGGU !!!



HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI

SABUN AQURA - 2x
WANG TUNAI RM 10 - 3x
BUKU ISLAMIK - 1x
BAWAL SATIN - 3x
NATURGO MASK - 1x
SHISEIDO WHITE MASK - 1x
INSTANT HIJAB - 3x

PEMILIHAN PEMENANG
100% RANDOM

GOOD LUCK !!!


Segmen Bloglist July By Anis

Author : Nur Aisyah Time : 3:25 am Comments : 1 ✿ Labels :

KLIK BANNER FOR JOIN ^^


Topup Rm5 x1  { Top Refferal }
10 Blogger List July   



Mega Giveaway by Cik Hawa

Author : Nur Aisyah Time : 3:08 am Comments : 1 ✿ Labels :
ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH

Korang! Jom join Mega Giveaway by Cik Hawa yang julung-julung kali ini. 
Banyak hadiah lumayan dan menarik menanti anda :D



Click banner untuk join.


Mega Giveaway by Cik Hawa ini disponsor oleh :

Mayini, Deena, MemeyIsamudin Isa, Syauqah, Mastura, Nur Zack, Simple Syara
Adam Faiz, HaidaNyamuk Terbang, Ifah Dafila, Kaqyonk Fauzi, MazniEymasu
Bubu LalolaCikgu Hailmi, Nur Zahirah

"Holiday Giveaway By Me!"

Author : Nur Aisyah Time : 2:41 am Comments : 0 ✿ Labels :

KLIK BANNER FOR JOIN ^^



 "Kenapa Anda Ingin Photobooth Props YG Ada Dlm List Hadiah Giveaway Ini ?" 

Sebab Dia Omey-II la akak ^^

' MiniHoli Giveaway By Ain Mfna '

Author : Nur Aisyah Time : 1:58 am Comments : 0 ✿ Labels :

Assalamualaikum ! 
MiniHoli Giveaway By Ain Mfna 

Support By : 

Giveaway kecik-kecik

Author : Nur Aisyah Time : 1:46 am Comments : 0 ✿ Labels :

KLIK BANNER FOR JOIN ^^


 Giveaway kecik-kecik ?  Tapi Hadiah Besar-II Maa ^^


Hadiah-II Nyaaaaa :
  • instant hijab (tudung lycra awning) x 3 pemenang
  • tudung x 1 pemenang
  • shawl x 1 pemenang
  • t-shirt tidur x 3 pemenang
  • top up rm 10 x 2 pemenang
  • top up rm 5 x 4 pemenang
  • bookmark + voucer shopping rm5 x 10 pemenang
  • mug design sendiri x 5 pemenang


Giveaway by Saidah dan ikhwan yusuff

Author : Nur Aisyah Time : 1:35 am Comments : 1 ✿ Labels :


Assalamualaikum w.b.t . ^^

Saidah dan ikhwan yusuff sedang mencari pemenang untuk menerima 1st giveaway 
By:Saidah&ikhwan yusuff.Syarat yang dikenakan cukup mudah dan senang. 
Klik banner untuk join.



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:

1)Buat satu post yang bertajuk Giveaway by Saidah dan ikhwan yusuff
2)Wajib follow blog Saidah dan Ikhwan yusuff
3)Wajib Add circle google plus Saidah dan Ikhwan yusuff
4)Lastly tinggalkan komen korang kat kotok comment-Sini
5)Giveaway berakhir pada 30/OGOS/2013


HADIAH YANG MENANTI PEMENANG:

#-3 orang pemenang akan mendapat Fridge magnet&postcard daripada saidah
    (Diimport khas dari Scotland)
#-2 orang pemenang bertuah akan mendapat topup RM5 setiap orang
#-4 pemenang bertuah akan direview oleh Blog ikhwan yusuff(2) dan Saidah(2)
#-4 orang pemenang akan tersenarai dalam bloglist.



Tunggu apa lagi jom join ramai-ramai.Mungkin anda yang bertuah.
Click Banner for joining us!

My 3 Series Birthday GIVEAWAY by ApenIdaRiana

Author : Nur Aisyah Time : 12:49 am Comments : 1 ✿ Labels :




KLIK
BANNER FOR JOIN ^^



  HAPPY BIRTHDAY KAK ADRIAN YANG KE 30 ^^
*nape muka tak macam 30 tahun ? Seres nampak muda*



For Akak  

  May Allah Bless you
  Semoga Panjang Umur
  Semoga Murah Rezki 
  Semoga Menjadi Anak dan Isteri yang  Solehah
  Semoga Berjaya Di dunia and Akhirat 



image

Amazing Chocolate Oreo Cake

For Akak  :*  Gambar je mampu ^^