:Couple ? :

Author : Nur Aisyah Time : 11:00 pm Comments : 0 ✿ Labels :


Assalamualaikum .

sihat semua ? Alhamdulillah Isyah pun sehat . Isyah bersyukur sebab diberi peluang untuk hidup lagi , diberi peluang untuk menebus dosa . Hurm . tapi kadang-kadang Isyah takot , Isyah takot Isyah akan terus melakukan dosa , sebab tu kadang-kadang Isyah rasa nak mati . huh ! forget about it ! Isyah nak tanya ape yang best b'couple tu ek ? oh . sebab dapat rasa disayangi ? kasih sayang dari Ibu Bapa tak cukup ? apa, lain ek ? oh . kalu couple niie dengan lelaki bukan dengan familay , kalau kasih sayang dari family ni da biasa dah . tapi kalau ngan lelaki luar bukan muhrim lain sikit . macam tu ? atau pon kononnye nak cari dan kenal sebelum kawin . KONONYE LAH . nak kenal boleyh , tapi tak perlu la ada date or b'sms or b'abg syg , baby honey, mummy daddy. Iyuw ! urm . Isyah tengok remaja sekarang da jadi trend da couple2 nie . sedangkan sebenarnya ramai da tahu couple itu haram . kenapa dan sebab apa kita couple ? Jangan telalu taksub dengan lelaki , nanti akan memakan diri sendiri .ops . Isyah bukan nak cakap lelaki nie jahat . cume Isyah nak kawan-kawan Isyah sedar yang kita tak perlu untuk couple . nak couple tunggu kawin nanti la sys ! Tolong lah ambil pengajaran dari mereka yang tewas kerana cinta . kita tak payah pikir pasal cinta , dan jangan takot tak ada orang nak cinta kita . sebab Allah tetap kan jodoh kita . ia pasti akan datang sendiri . maka ia tak perlu d'cari . Lelaki yang baik adalah lelaki yang faham agama dan tak akn menjebak kan kita kepada maksiat , macam couple . Hihi . Ops ! sory bagi yang terasa . Mungkin korang pikir (Eleh macaam la dia tak penah couple , kalau betol la , maybe sebab tak laku la tu ) Haha . I.Allah . Isyah tak pernah couple dan Isyah harap Allah jauh kan Isyah dari Bercouple-couple nie .. Isyah tak laku ? so what sys ? Kan Allah da tetapkan Jodoh kita . so, Isyah tak rasa Isyah perlu couple . Okey . Kalau suka tu normal lah kan , tapi tak perlu couple . pendam je lah perasaan tu .. Kalau betul dia Jodoh kita tak kemana kan ? so, umur yang tak sepatutnya tak yah la bercinta-cintun nie . tahan ajalah . itu yang lebih baik kan ? Dan carilah yang kuat agamanya . sekurang-kurangnya pun yang tahu agama ! sejak kebelakangan nie banyak berita Gadis hilang ikut teman lelaki @ abang angkat . Waaaaaaa . Isyah sedih . mana pergi maruah kita ? mana pergi rasa malu kita wahai wanita ? Isyah tak de niat nak sakit kan hati sapa-sapa or perli@kutuk sapa-sapa . tapi Isyah just nak kongsi untuk kita sama-sama sedar . Tak teringin ke nak jadi macam Fatimah Puteri Nabi ? or isteri Nabi Saidatina Khadijah dan Aisyah ? yang pandai jaga maruah mereka . Marilah Wahai Kaum Hawa , kte renungkan sama-sama .. sokong lah BERCINTA SELEPAS KAWIN . dan tetap kan pendirian kita untuk BERCINTA SELEPAS KAWIN . ya, Allah , bantulah kami kaum hawa ..  :D



SWEET RIGHT ?





: Hai - Hai :

Author : Nur Aisyah Time : 1:24 am Comments : 0 ✿ Labels :

Assalamualaikum ..

Rindu sngat kat blog Isyah nie .. Isyah sangat2 tak de masa nak update blog . but, now Isyah terpaksa curi masa sikit untuk update blog . Isyah sekarang tersangat la penat . Banyak ujian yang menimpa membuat kan Isyah tak de masa nak menaip . huh ! rasa macam nak edit je blog Isyah skarang nie .. terasa macam buruk sangat . tapi,tu laaa, Isyah no time ! bila Isyah cuti nanti Isyah akan Edit puas2 . Isyah skang tengah berusaha untuk buat syahadah, and lepas syahadah nie, Isyah masih tak merdeka lagi, coz, sebab Isyah ada Musabaqah bulan satu . OMG ! tiba2 rasa "dub dap dub dap", btul ke apa yang aku buat nie ? Tuhan Tolong Isyah . Jika ini terbaik untuk Isyah, maka izinkanlah Isyah buat yang terbaik ! AaaaMiiin .. Doa kan Isyah iye you all .. Walau berat mana pun Ujian yang Isyah dapat, Isyah masih boleh berdiri . Bukti . Isyah masih mampu SENYUM >.<




Naaaa .. tengok lah kegedikan saya . Okey . Bebye . Peace Yow !