Add Google + Follower Widget

Author : Nur Aisyah Time : 10:47 am Comments : 2 ✿ Labels :


Assalamualaikum >.< 

Hari ini Isyah buat tutor Add Google + Follower Widget .for what ? hehe , Isyah dengar kabar angin yang follower widget akan dihapuskan . betul ke tidak Isyah tak tau , so, kita akan majukan google + plak . . nak letak widget nie kena ade account nye dulu . so, buat la ye . coz , Isyah percaya benda nie akan dimajukan suatu hari nanti . ops! Ke . .  . Isyah yang ketinggalan ? what ever la , bebel je Isyah nie . Jom start .


Template Designer

  • Sign in > Dashboard > Layout > Add gadget > HTML JavaScript > Google + Follower (new)
    rujuk pada gambar di bawah .





  • Untuk edit width and height . Edit HTML > Tick Expand Widget > Cntrl + F > cari code PlusFollower scroll bawah siikit akan jmpa code nie --->
<div class='g-plus' data-action='followers' data-height='300' data-source='blogger:blog:followers' expr:data-href='data:profileUrl' expr:data-width='data:width'/> 






Edit : -   data:height and data:width mengikut saiz yang awak nak



Template Blogskin

  • Klik SINI . scroll ke bawah sampai jumpa bende alah  macam gambar bawah nie okey . 






  • Letak ID Google +  korang and boleh adjust width and height yang korang mahukan .
    ID Google +  boleh ambil dekat URL  profile Google + .


  • Next , Klik Generate and akan keluar code di bawah , copy code tersebut.




  • Letak code dekat mana-mana yang korang nak . Sidebar ke , or what ever la .




    Okey da siap ! Selamat mencuba yaa >.< sorry kalau tak jadi ,

    tapi Isyah buat jadi tau ,Thanks . Wassalam


2 Kawan Iesyah Comment(s) :

ʕ•ᴥ•ʔ = Comment yang murni-II saje ya sayang ;)