"GiveAway Contest Gila Buasir Otak: 110 Juta Kenangan"

Author : Nur Aisyah Time : 10:27 am Comments : 23 ✿ Labels :




Assalamualakum ! Yow ! 
Jom Join Contest nie  .  Hadiah-II dia  Awesome Gila ! 
Syarat-II nya pon Ter"Sangat-II lah Mudah ! 
KLIK BANNER KALAU NAK JOIN !


Hadiah-II Yang Gempak ! :

1 x HP Headset;
1 x 8GB EMTEC Angry Birds USB Flash Drive
5 x 8GB SanDisk Cruzer Fit™ USB Flash Drive




So , Jawapan for soalan yang diberi . * Soalan Cepumas tuuu* :3


A. Pada usia berapakah yang anda paling suka sepanjang kehidupan anda? 

Usia berapa ?  of course la mase time baby , coz Time tu kita disukai ramai, 
Ye laa sape tak suka baby kan ? Dosa pon tak de . .  And masa tu Iesyah comel jek .
Eh , Skarang pon comel lagi tau ! *oke , masuk bakul angkat sendiri*  



B. Apakah kenangan zaman silam (manis atau pahit) yang anda paling ingat 
sampai sekarang?

Kenangan Pahit-II Manis :   Panjang Ceritanya . . Haa . Tak tau la korang lalu 
ke tak nak baca ,  Masa Time darjah 6 Isyah pernah buat kes yang melibatkan polis , 
Ops, Bukan Jenyah besar pon ya ! Just sebab isyah lari skolah jek, Isyah lari sebab 
teman kan kawan yang tak tahan dengan masaalah dia n cikgu.*konon kawan sejati la 
tuu* Macm mne plak boleh melibatkan polis ? Yo lah , Mak mana yang tak risau , 
bila anak sendiri dilaporkan hilang ? Hampir satu Shah Alam Balai polis " Mak " Isyah 
buat report, Mak Isyah siap ajak Sepupu-sepapat pegi cari Isyah, Last-II Isyah sampai 
rumah Pada waktu malam , Maklumlah jalan kaki dari S.13- S.25 , Bila da buat laporan 
polis, kena la laporkan jugak bila da jumpakan ? So, Esok nya Isyah pi Balai polis , First 
time koud masuk balai polis, *batak sekejap* , Apalagi, Kenala tadah telinga dengar
 Makcik polis tu Bebel . .  Mak Isyah pon tak bising, Dia pulak lebih-II  


Kenangan Pahit-II Manis ke-2 :  Time darjah 6 jugak dan Kes yang melibatkan 
polis jugak ! Nampak sangat la Iesyah nie Naughty Girl kan .  Time tu bulan puasa,
Isyah Fly Malam-II ngan kawan-II Isyah , takde niat nak fly Jauh-II, Ntah macam 
mana boleh sampai ke S.25 , *rumah Isyah lagi* nak dipendekkan cerita, kami 
terserempak dengan abang-II polis yang meronda di kawasan tu, Apa lagi, Kami di 
soal siasat , Ye lah anak dara bertudung ramai-II bekeliaran pada pukul 2:00 
malam, sape tak pelikkan . . . Jalan kaki pulak tu . . So, Kami cerita la pekara sebenar 
and dia hantar kan kami hingga ke hostel , Naik kereta polis ! Da rasa macam 
penjenayah la pulak . Itulah Kali Petama and InsyaAllah Kali terakhir Isyah naik 
kereta polis . Da la berhimpit kat belakang 5 orang , Balik je terus tdo , Esok nya 
tak sahur, BALASAN ! Naughty sangat !


Kenangan Manis  :  Isyah dapat No-1 dalam MUSABAQAH . Peringkat sekolah 
jek. Kategori 1-10 juzu Jek *ia tetap membahgiakan Isyah* 



C. Kalau anda diberi pilihan untuk kembali ke zaman silam, ke zaman manakah yang 
anda mahu pergi dan apakah yang anda ingin perbetulkan atau ubah sekiranya ada?


Isyah Nak kembali kezaman dimana Isyah sedang berusaha menjadi seorang HAFIZAH 
and Isyah nak ubah menjadi budak baik, Nak ngaji betul-II , Dengar cakap Ustazah , 
Tak ngumpat-II Ustazah,*kantoi !* Jadi pelajar Cemerlang, Tak nak buat kes-II yang 
merapu tu , and Isyah tak nak buang masa sikit pon ! And yang paling Isyah nak ubah 
sangat ! Isyah tak nak Makan Banyak-II yang menyebabkan Isyah jadi secomel 
sekarang !   Tapi tu semua harapan je kan . Huhu 



Maaf  sebab panjang sangat cerita nya , Isyah kalau da cerita memang
tak boleh pendek-II , Nie pon dikira pendek la nie , Huhu . Turun dari
 mak Isyah la nie, Kalau dia cakap mesti nak panjang-II, Tak leh pendek-II,
Dia nak kasi Jelas Betul-II, Isyah Rasa , Kalau dia jadi cikgu mesti anak
murid dia cemerlang ! Sebab Terlebih Faham ~ *ini bukan kutuk ya , ini
memuji* Thanks bagi yang sudi baca !  Wassalam 


23 Kawan Iesyah Comment(s) :

  1. First time masuk balai polis masa darjah 6? Saya kalau tak silap, masa enam tahun. And FYI, saya selalu sgt naik kereta polis. Hehe!

    P/s : Saya anak polis. Ngee~

    ReplyDelete
  2. muja pulak masuk balai sebab buat report kena tipu online,, sedeyh giler,, sob3.. tq sudi singgah blog muja,, muja follow here :D

    ReplyDelete
  3. tak pernah lg msuk balai polis. kwn dgn anak polis pernah lah. huhu
    in sha Allah, blh jd HAFIZAH sperti yg diimpikan.

    ReplyDelete
  4. semoga HARAPAN menjadi KENYATAAN.. :)

    ReplyDelete
  5. gila lah kecik2 dah naik kreta polis.. mesti best ...

    amal follow sini okay :)
    jum join
    rm100x2 pemenang
    http://sayacikamal.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-zakieazid.html

    ReplyDelete
  6. naik kereta polis? aw.. best tak? hihi.. lenkali jangan nakal2 tau.. good luck, moga jadi Hafizah, suatu masa nanti :)

    ReplyDelete
  7. @ArifahLee's : Huhu . Untungla ~

    @Muja : Siannye, Oke, Most Welcome.

    @Nur Aqila : Kawan ngan anak polis ? Mesti bestkan , Oke , Thanks ~

    @Zieyzie Ilisha and @ Zieyzie Ilisha : Mase kecik-II Isyah memey naughty ~

    ReplyDelete
  8. @Cik Syiera : Aaaamiin ~

    @Cik amal : Biasa je kak , Oke thanks , Isyah da join daa .

    @Bintang : Biasa je kak , malu ade lah ~ Huhu . Oke-II Thanks :D Aaamiin ~

    ReplyDelete
  9. Untunglhaa penah naik kereta polis -_- hahaha

    ReplyDelete
  10. nakalnye!!asek jumpe polis je :)
    Dari GA yang sama. Done follow you, follow me back ok?:)

    ReplyDelete
  11. Gua pun nakal ja tapi tak sampai masuk balai lagi le, hehe apa2 pun good luck u too ^^

    ReplyDelete
  12. imantizz pernah masuk balai polis 2 tahun lepas..buat report purse kesayangn hilang dalam kelas..^_^

    kembali bertandang!!!!

    ReplyDelete
  13. haha..
    citer isyah panjang, tapi masih takleh nak ngalahkan citer kite.. :P
    huhuhu..
    lagi teruk sikap suke bercerita kita ni.. >__<

    p/s: yeah,, kita same2 da penah masuk balai polis... and i'm in advance, dah penah masuk mahkamah.. hihihi

    follow sini ! :)

    ReplyDelete
  14. ni baru advance :D... bw sini baca post awk :)

    ReplyDelete
  15. Jalan2 bace entry :D
    amboih bnyk kali jumpe cik2 polis yee. naseb budak baek.hehe :)

    ReplyDelete
  16. darjah 6 ek ? tak pernah lagi masuk balai polis, kalau lalu tu ala2 miss world memng selalu :p

    ReplyDelete
  17. hikhik..kiut pulak kisah isyah
    sama la..taubat xmo mkn byk2 klo diberi peluang blh ulang tayang balik
    semua org ske baby..baby kan comel
    huhu..x pnh lg tumpang polis..gerun jap dgr nama polis

    ReplyDelete
  18. done follow # 354

    bw dari segmen sama :)

    follow me back ^_^

    http://www.kanvasdakwat.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    ReplyDelete

ʕ•ᴥ•ʔ = Comment yang murni-II saje ya sayang ;)