Border Keliling Blog #2

Author : Nur Aisyah Time : 9:06 pm Comments : 1 ✿ Labels :
 

Assalamualaikum >.<

Setelah penat mencari . Akhirnya jumpa jugak code ni . Biasalah orang tak " Pro "
lembap la sikit . Ape yang Isyah bebel nie ? oke2 . sebenarnya setengah template bila nak letak border mengikut tuto border isyah yang dulu , border dia akan kena pada header skali kan ? so , 
Isyah nak kasi tuto kedua . I.Allah tak kena header sekali oke  >.<  Jom start  


  • Dashboard > Template > Edit HTML > Tick Expand Widget 


  • Ctrl F serentak cari code ini : ---


.main-inner {

Atau

.main-outer {



P/s :-- Teserah pada korang nak guna mana satu . ikut kesukaan anda oke .


  • Copy and paste code ini di bawah code tadi 


border: 1px solid #FA5858;



  • Oke , Bagi yang nak border campor warna . means , atas warna lain bawah warna lain or whatever ambil code ini  :---  



border-top:1px solid #FA5858;
border-left:1px solid#FA5858;
border-bottom:1px solid #FA5858;
border-right:1px solid#FA5858;



  • Save Template   



Purple : Ketebalan border
Pink : solid / dotted / dashed / double
Blue : Code warna . Boleh pilih di SINI

top : atas  / bottom : bawah
left : kiri  /  right : kanan



Maaf Kalau tak jadi . Mohon comment bagi yang guna tuto ini .

Thanks . Wassalam .

1 Kawan Iesyah Comment(s) :

ʕ•ᴥ•ʔ = Comment yang murni-II saje ya sayang ;)